Ons verhaal

Hoe het begon

Op hun zevende verjaardag mochten ze voor het eerst kennismaken met karten, in een huurkart bij kartcentrum Lelystad. Na 10 minuten rijden waren beide jongens verkocht.

Een paar maanden later kochten we één tweedehands kartje. Ingepakt in cadeaupapier stond deze ‘s morgens in de woonkamer.

Na een jaar recreatief rijden vonden de mannen het nog steeds leuk en besloten we een tweede tweedehands kart te kopen, zodat ze met en tegen elkaar konden racen. Want dat is wat ze het liefste wilden…

Van hobby naar sport

Wat begon als een leuke hobby werd al snel passie en ze wilden het liefst iedere zaterdag en zondag racen. Gezien het enthousiasme van die jongens wilden we hen als ouders de ervaring geven om 1 jaar op het hoogst haalbare niveau deel te nemen.

We hadden gepland dat 2019 het jaar zou worden van hard trainen en 2020 het jaar waarin we all-in zouden gaan, meedoen aan alle clubraces en het Nederlands Kampioenschap! Daarbij was optimaal ons best doen, genieten en veel plezier hebben ons motto!

Door de weeks wordt er voorbereid met sleutelen, video beelden analyseren, data analyseren & sim-racen. Op zaterdag of zondag wordt alles in de praktijk gebracht om met die data vervolgens weer verder te verbeteren.

Op de baan wordt er getraind op endurance, constante rondetijden, inhalen, starten & volgen. Iedere week weer een ander schema. Er wordt weinig aan het toeval over gelaten.

Kyan en Luca maken grote stappen en al snel komen ze in de buurt van de toprijders. We zijn klaar om bekers te gaan winnen!

2020: from hero to zero

November 2019 lijkt het omslagpunt te worden voor Kyan en Luca. Sinds dat moment worden er 12 van de 13 wedstrijden gewonnen en gaan er 24 mee bekers naar huis. Ook sluiten ze zich aan bij het NXT Racing Team voor 2020.

Autosport magazine Start 84 spreekt in de verslagen van het Nederlands kampioenschap over een dominerende tweeling waarbij de kartbanen dit jaar hun jachtdomein zijn. In het Nederlands kampioenschap weten ze de 1e en 2e plaats te bemachtigen, zowel in het algemeen als ook het rookie-klassement. Een droom die uitkomt!

Luca – Nederlands Kampioen 2020
Kyan – Vice-Nederlands Kampioen 2020

We hebben hier hard voor gewerkt en veel opofferingen gedaan, maar dit uitzonderlijke resultaat was in geen enkel scenario beschreven. Ze hebben een bijzonder talent dat ons tevens voor een dilemma stelt: Hoe gaan we verder in 2021 en de jaren daarna?

2021: een financiële injectie

We hadden nooit kunnen denken dat er zoveel talent schuil gaat in Kyan en Luca. Het zou geen tweeling zijn als ze niet letterlijk even snel zijn, met slechts duizendste verschil en elkaar afwisselend wie het snelst is. 

Waar het begon als “we gaan 1 jaar all-in” voelt het zonde om gezien het talent en succes in 2020 de volgende droom van die jongens niet na te kunnen jagen. We gaan daarom de ID Engine junior klasse rijden in 2021 en hebben ons aangesloten bij TD Kart racing.

De kartsport vereist echter grotere budgetten dan vele andere sporten en voor deze droom zijn wij op zoek naar sponsoren en supporters.

Bent u enthousiast geworden en kunt u iets betekenen voor deze talenten?

Wij gaan graag in gesprek met u!